Продължете към съдържанието

Почистване на двор с трева и храсти

Зимата може да остави доста грозна бъркотия, дори в най-добре поддържаните дворове. Съществуват много действия, които може да предприемете, за да разкрасите външното си пространство, след като пролетта най-накрая се появи на хоризонта. Почистването на двор, грижи за дърветата и растенията и поставянето на вътрешни мебели са едни от най-вълнуващите събития за сезона, дори и да ви отнемат много работа! Как да организирате вашите открити терени и как ние от фирма chistachi.bg можем да сме ви от полза, вижте сега:

1.  Премахване на остатъците

Тук се отнасят, както пластмасови, така и всякакви боклуци и отломки. Ако случаят е такъв, първата работа по почистването трябва да е свързана с премахването и събирането и на падналите клони от дървета, както и всякакви други по-големи отломки.

След като вземете по-големите предмети, ще ви е по-лесно да видите по-малките отломки, които се нуждаят от внимание. Дворът, ще започне да изглежда по-чист. Наред с това можете да използвате някои от сухите клонки за разпалване на вечерно огнище.

 2.  Съберете малките отломки за компост

Вземете малко гребло, за да почистите по-малките отломки като малки пръчици, листа и мъртви треви. По желание може да поставите това във вашата компостна купчина. Почистването на малките отломки ще направи двора ви по-чист и по-лесен за косене. Ще улесни и стартирането на нови проекти по озеленяване.

Можете да компостирате неща като зеленчукови обелки, резници от трева, остатъци от резитба на растения, картонени кутии за яйца, счукана хартия, малки клонки, пакетчета чай и плодови огризки.

3.  Подстригване и резитба

Подрязването на износени храсти, дървета и растения, които се нуждаят от такова, ще запази вашия пейзаж здрав и процъфтяващ за по-топлите сезони.

За целта трябва да премахвате само мъртвите клони, останали в резултат от бури, а отстраните животни или насекоми. Всичко това се извършва от екипите по почистване на дворове с техника за косене на трева и рязане на храсти.

4.  Премахнете стария мулч и засадете

Ако вашият мулч изглежда малко остарял и се използва, след зимата за защита на растения, добре е да го премахнете, преди да засадите новия храст, цветя или растения. Следва забавната част, може да продължите и да поставите новите растения.

Почистване на двор с косене на трева и рязане на храсти може да продължи и с други дейности, както и с професионалните ни услуги от CHISTACHI.BG. Това, какво ще изберете си зависи изцяло от вас и това докъде искате да се разпрострете в организацията на своя двор.

5.  Косене на трева при почистване на двор

Косете и поддържането на тревата е друг важен момент от лятната поддръжка на всеки двор. Това, какви грижи полагате за нея и колко време ви отнема, зависи от вашата организираност и планиране. Винаги може да се доверите на експертите в почистване на дворове с косене на трева и рязане на храсти. Те ще ви спестят ценно време и усилия, необходими за по-важните неща.

Почистване на двор с косене на трева и рязане на храсти